День фізичної культури і спорту України

12 Вер 2020г

День фізичної культури і спорту України відзначається в країні щорічно в другу суботу вересня на підставі Указу Президента № 340/94 від 29 червня 1994 року. Його головна мета – залучення населення України до занять спортом і фізкультурою, а також – пропаганда активного здорового способу життя.

Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба, почали поширюватися тут з кінця 19 століття. Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендами українського спорту є: стрибун Сергій Бубка, футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відмічені «золотим м’ячем» як найкращі футболісти Європи.

Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей. І сьогодні нове покоління продовжує успішно виступати на світових спортивних аренах.

У саме ж свято традиційно в багатьох населених пунктах України проходять спартакіади, змагання, марафони та інші масові спортивні заходи, переможцям яких вручаються грамоти і цінні подарунки. В українських навчальних закладах також в цей день, або напередодні, організовуються всілякі конкурси і змагання з фізичної культури і спорту. Ще одна з традицій даного свята – вшанування ветеранів українського спорту.

Федерація спортивного покеру – та кіберспорту разом святкуємо свято фізичної культури і спорту!