Кращий капітан в історії гри кіберспорту CS: GO

11 Чер 2020г

Лучший капитан в истории игры киберспорта CS:GO?

У травні Astralis оголосила, що капітан команди Лукас gla1ve Россандер йде в інактів на три місяці, щоб поправити здоров’я і як слід відпочити. За 3,5 року він привів колектив до чотирьох чемпіонство на мейджор: його заслужено вважають найсильнішим інгейм-лідером в історії CS: GO. Але мало хто знає, чим він займався до приєднання до Astralis – виправляємо це прикре непорозуміння.Gla1ve; фото: Epic Esports Events

Gla1ve; фото: Epic Esports Events

Замість CS gla1ve міг грати в футбол. Як зізнавався кіберспортсмен, в юнацтві він грав в футбол «на досить високому рівні», але в результаті вибрав CS. Уже тоді Россандер зрозумів, що одного таланта мало – потрібно посилено працювати, щоб домогтися висот. Як бачимо, йому це з лишком вдалося.

Gla1ve починав в Counter-Strike з версії Source. Професійну кар’єру Россандер почав в 2010 році і вибрав Source. Ця версія в Данії (як і в багатьох інших країнах Європи) була популярнішою 1.6, хоча сама знаменита на той момент датська команда – mTw з zonic – рубілась з NAVI саме в 1.6. У Source Россандер провів два роки і за цей час встиг пограти під тегами Reason Gaming і Epsilon Esports.

На початку кар’єри його вважали чітера. Про це датчанин розповів, за його словами, в CS: Source багато хто сумнівався в його чесності, і це дуже дратувало Россандера. Всього за кар’єру gla1ve змінив більше 20 команд. До Astralis Россандер не тримався в колективах більше півроку. У ранні роки кар’єри gla1ve грав в одній команді з HUNDEN. При цьому колектив (мова про Epsilon, а згодом – Copenhagen Wolves) був дуже навіть непоганий: в 2012-му потрапив в топ-3 на престижному в той час Copenhagen Games.Чтобы подсчитать все трофеи Astralis с gla1ve, придется потрудиться; источник: инстаграм @gla1ve_csgo

Щоб підрахувати всі трофеї Astralis з gla1ve, доведеться потрудитися;

На одному з LAN влаштував скандал через дівчину – ледь не побився з напарником, за що його вигнали з команди. Справа була в кінці 2014 року на датському турнірі GDK. Тоді gla1ve грав під тегом Copenhagen Wolves, де був капітаном. Россандер хотів, щоб під час матчів поруч була його дівчина (до речі, теж кіберспортсменка – Джулі Juliebabz Кокгольм), але вакантний слот менеджера колективу зайняла пасія іншого учасника команди – Nico. Інших подробиць про ситуацію немає, але відомо, що те, що трапилося сильно розлютило gla1ve: він влаштував скандал, після чого отримав бан на турнірах GDK, був оштрафований і вигнаний зі складу.

Через скандал gla1ve подумував закінчити кар’єру в CS. Після того, що сталося gla1ve взяв час на роздуми – чи варто продовжувати грати? Датчанин всерйоз планував знайти звичайну роботу: три місяці він займався продажами по телефону (і йому подобалося!), Але в підсумку зрозумів, що хоче домогтися висот в Counter-Strike.

На першому турнірі після повернення грав з хворим легким. Gla1ve страждав від пневмотораксу – скупчення повітря в плевральній порожнині. Йому повинні були зробити операцію через два тижні після Assembly Winter 2016, але перед півфіналом кіберспортсменом стало сильно гірше.
Незважаючи на це, він вирішив дограти матч проти ENCE до кінця, хоча його готовий був підмінити es3tag. В результаті датчанин набрав лише десять Фрагів, а Copenhagen Wolves (так, він повернувся в команду) розгромно програли. Кар’єра gla1ve пішла в гору, коли він грав у Heroic.

На початку 2016 року колектив ще називався Team X: gla1ve тоді був капітаном, але роль інгейм-лідера позначалася на його статистикою: він став дуже сильно просідати. У підсумку на посаді капітана його змінив Snappi, а Россандер став помітно додавати, і згодом його запросила Astralis. Ну а далі ви знаєте. Чотирикратні призери.

Четырехкратные, источник: инстаграм @gla1ve_csgo

Федерація спортивного покеру – та кіберспорту слідкую та вболіває разом з вами в онлай режимі. Радимо і надалі слідкувати за нашими новинами.