Одна гра добре, а п’ять – краще: розклад ігрових виставок у 2020 році

01 Чер 2020г

Пандемія коронавіруса справила величезний вплив як на нашу звичне життя, так і на ігрову індустрію. Через рекомендації ВООЗ у 2020 році не відбудуться Е3, Tokyo Game Show, gamescom, GDC і багато інших виставки. Їх просто скасували – в тому числі через низку заборон в країнах, де вони проводяться.

Однак індустрія не стоїть на місці – їй потрібні гучні анонси, тому на зміну офлайнових івентів прийшли онлайн-виставки. Частина розробників вирішили провести свої презентації, інші – приєднатися до великих онлайн-фестивалям. У матеріалі ми зібрали всю інформацію про тих виставках, що цього літа замінять для геймерів E3.

Summer Game Fest

Cyberpunk 2077

Один з найбільших івентів, організатором якого виступив Джефф Кейлі – провідний The Game Awards. Участь в ньому підтвердили 2K Games, Bandai Namco, Bethesda, Blizzard, CD Projekt RED, Sony, Electronic Arts, Square Enix, Warner Bros, та інші видавці.

Фестиваль уже стартував і буде йти все літо – аж до серпня. На момент публікації матеріалу пройшли три трансляції. На першій Кейлі разом з глядачами дивився стрім Inside Xbox з демонстрацією перших ігор для Xbox Series X, на другий показали ремастера Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2, а на третій був представлений движок Unreal Engine 5.

Мабуть, найбільш очікувана з анонсованих демонстрацій – Night City Wire від CD Projekt RED. На ній автори поділяться новими подробицями про Cyberpunk 2077. Що саме покажуть – не повідомляється. Це може бути як черговий CGI-трейлер, так і ролик з новим геймплеєм.

Презентація запланована на 11 червня, точний час невідомо.

Steam Game Festival

9 червня в рамках Summer Game Fest пройде Steam Game Festival. Це спеціальний захід з анонсами невеликих ігор, які можна буде попередньо замовити в магазині Valve, а також будуть доступні їх демоверсії. Шоу йтиме весь день. Ще один важливий ексклюзив Summer Game Fest – gamescom: Opening Night Live. Це церемонія відкриття gamescom, на якій Кейлі покаже нові ігри від топових видавців. Вона пройде 24 серпня і почнеться о 21:00. Самої виставки gamescom цього року не буде, так що ця трансляція, по суті, єдине, що від неї залишилося.

Ubisoft ForwardAssassin’s Creed Valhalla

Французький видавець Ubisoft анонсував власну конференцію з ексклюзивними анонсами і подробицями про свої тайтла. Захід пройде 12 липня, точний час невідомо. Хоча видавець не оголосив список ігор, які покаже, припущення зробити неважко.

Головною грою програми повинна стати Assassin’s Creed Valhalla. У травні її анонсували з CGI-трейлером і першими подробицями, а на Inside Xbox показали невеликий фрагмент геймплея. На Ubisoft Forward видавець, швидше за все, повноцінно представить ігровий процес екшену. Assassin’s Creed Valhalla вийде в кінці 2020 року на ПК і консолях поточного і наступного поколінь.

До березня 2021 року Ubisoft обіцяла випустити п’ять ААА-ігор. Watch Dogs: Legion, судячи за повідомленнями інсайдерів, повинна вийти одночасно з Assassin’s Creed Valhalla – в кінці року.

Після Е3 2019 видавець не ділився подробицями про хакерському екшені, так що Ubisoft Forward – найкращий час і місце, щоб це зробити.

EA Play

Mass Effect
Electronic Arts проведе традиційну EA Play на початку літа. Старт шоу відбудеться в ніч з 11 на 12 червня о 2:00. Плани на виставку видавець не назвав, але в недавньому квартальному звіті можна знайти деякі деталі. Видавець планує анонсувати нову гру в лінійці EA Sports, а також неназване тайтл EA HD – журналісти припускають, що це ремастера трилогії Mass Effect. Electronic Arts також покаже чотири проекти від сторонніх розробників. У документі було сказано, що «безліч ігор EA вийде на Nintendo Switch». Ймовірно, на EA Play будуть відповідні анонси. Конференція стала б чудовою можливістю представити переосмислення Anthem – але схоже, що на це сподіватися не доводиться. Нещодавно один з творців гри зізнався, що над нею працює невелика команда, а сам продукт поки знаходиться в стадії прототипу.

Конференція Microsoft в липні Senua’s Saga: Hellblade II

Перед недавньої Inside Xbox, де показали кілька ігор від сторонніх розробників, співробітники Microsoft заявили, що власні продукти представлять на окремому заході в липні. Ні дат, ні списку тайтлів з тих пір представлено не було. Не варто забувати, що Microsoft в останні роки набула цілу групу студій розробки. Зараз в активах компанії є такі команди, як Ninja Theory, 343 Industries, Obsidian Entertainment, inXile і інші. Плюс у компанії є як мінімум Halo Infinite – флагманський шутер, який повинен стати одним з перших тайтлів Xbox Series X, – і Senua’s Saga: Hellblade II. Дата релізу другої невідома. Можливо, про неї ми почуємо вже в липні.

Summer of Gaming  Mortal Shell

Захід «Літо гейминга» від великого ігрового сайту IGN. Склад учасників майже повністю повторює Summer Game Fest – будуть ті ж самі Blizzard, Microsoft, CD Projekt RED і інші. Про сам івент інформації поки мало. Відомо тільки те, що він відбудеться на початку червня і стане своєрідною заміною Е3 2020.

В останньому апдейте на сайті IGN журналісти сказали, що до списку учасників Summer of Gaming приєдналася Ubisoft, а також ігрові студії Bloober Team, Artificial Core, Fabraz і Cold Symmetry. Остання розробляє souls-like екшен Mortal Shell, в якому головний герой може вселятися в тіла супротивників.

Презентація PC Gaming Show

PC Gaming Show

Одночасно з Guerrilla Collective 6 червня пройде PC Gaming Show – захід, присвячений іграм для ПК. Його основними партнерами значаться Intel, Epic Games, Humble Bundle, Frontier Developments, Tripwire Interactive та інші. Точний час початку презентації невідомо. Зате організатори підтвердили, що в ролі ведучої на івент повернеться Френкі Вард!

Future Games Show

Анонс Future Games Show

У перші тижні червня видання GamesRadar + проведе годинну трансляцію Future Games Show. На презентації поділяться інформацією про вже анонсованих іграх 2020 року і про майбутніх тайтла.

Інформація про дату і час початку івенту стане відома пізніше.

Скасування виставок 2020 змінила звичний формат анонсів в ігровій індустрії. Якщо раніше про всі новини ми дізнавалися протягом пари днів, що йде виставка, то тепер інформацію про нові ігри доведеться отримувати дозовано – протягом усього літа. Можливо, виставок буде і більше – наприклад, Sony досі офіційно не оголосила, коли нарешті покаже PlayStation 5. З чуток, велика презентація компанії запланована на початок червня. Коли з’явиться точна інформація, ми оновимо замітку.

Федерація спортивного покеру – та кіберспорту слідкує за подальшими діями, слідкуйте разом з нами розвиток кіберспорту в суспільстві.