Популярність кіберспорту в кращих іграх

04 Чер 2020г

Кіберспорт – це не просто змагання з відеоігор, але і масштабна індустрія з багатомільйонними інвестиціями. Турніри по найпопулярнішім кіберспортивних дисциплін збирають величезну аудиторію по всьому світу, а відомі кіберспортсмени заробляють великі гроші на своїй майстерності. Чим же так крутий кіберспорт і які ігри вважаються найбільш популярними?

Dota 2

Турнир по киберспорту в Украине

Розрахована на багато користувачів Online Battle Arena Dota2 – одна з найбільших кібердисциплін, в змагання по якій залучено безліч команд і організацій. Турніри по ній проходять по всьому світу, а призові фонди складають мільйони. Починаючи з 2011 року компанія Valve проводить найбільший чемпіонат The International, а з 2015 року стартували major-турніри.

Одним з найбільш епічних став дев’ятий чемпіонат світу The International 2019, який вперше відбувся в азіатській країні – він проходив на «Мерседес-Бенц-Арені» в місті Шанхай. Майданчик була розрахована на 18 тисяч відвідувачів, а призовий фонд турніру склав рекордні $ 34 млн (що на $ 9 млн. перевищило позаторішню суму).

Фінальний матч чемпіонату зібрав біля моніторів близько 2 млн. глядачів. Переможцем останнього турніру стала європейська команда OG, яка розгромила суперників з Team Liquid з рахунком 3: 1 і забрала $ 15 млн. від призового фонду. У фінальній боротьбі брали участь 18 кращих команд з різних країн світу.

Цікаві факти:

• OG стала першою командою, яка два рази поспіль отримувала титул чемпіона світу;

• до початку The International 2019 шанхайське метро і вагони поїздів оформили в стилі чемпіонату;

• найбільш високооплачуваний гравець в Dota2 – Johan «N0tail» Sundstein з OG, його загальний дохід за участь в змаганнях становить $ 6,8 млн.

CounterStrike: Global Offensive

Киберспортивный турнир

Найвідоміший у всьому світі шутер, кіберспортивнє змагання за яким проводяться з 2013 року. Кількість геймерів, які люблять CS: GO, обчислюється мільйонами – час переглядів онлайн-трансляцій в 2019 році досягло 284 млн. годин. Гра розроблена компанією Valve, яка також придумала просту і зручну турнірну сітку.

Для проведення змагань вона співпрацює з незалежними організаторами начебто ESL, DreamHack і ЕLeague. Завдяки цьому турніри можуть похвалитися великими призовими, абсолютно непередбачуваними результатами і креативним підходом до проведення. Counter-Strike: Global Offensive вважається найпопулярнішою дисципліною у організаторів кіберспортивних подій.

Major-турніри в поточному форматі складаються з трьох стадій: New Challengers, New Legends та New Champions, що відповідає LAN, груповому етапу і плей-офф. На стадії Champions розігрують по $ 1 млн призових.

Цікаві факти:

• на змаганнях від турнірних операторів в сумі розігрується більше грошей, ніж в чемпіонатах від самих розробників;

• згідно зі статистикою порталу HLTV, кращим гравцем в CS: GO за 2019 рік став 19-річний француз Матьє «ZywOo» Ербо;

• у першій версії гри не було скінів і був відсутній змагальний режим.

Зона кіберспорта на WEGAME 6.0

Киберспортивный турнир

Адреналін від LAN-турнірів не одержати ні на одному онлайн-змаганні.

Чи будуть вболівальники вітати вашу команду? Чи вдасться обійти суперників або доведеться дивитися, як вони забирають ваш приз? Офлайн-змагання змушують вийти із зони комфорту – тут гравці зустрінуться з противниками і натовпом фанатів лицем до лиця. У різні роки проводилися змагання по CS: GO, Dota 2, PUBG, League of Legends, FIFA, Mortal Kombat і Hearthstone. Любителі і профі билися в локальних турнірах, отримували свій заряд адреналіну, частку слави і, звичайно, цінні призи.

На шостому фестивалі тебе чекає змагання по Dota 2 і CS: GO з попередніми онлайн-відбірковими і LAN-фіналом на фестивалі.

Крім того, в окремих зонах на шостий геймерській тусовці пройде турнір з суперпопулярної картковій грі Hearthstone, а також змагання по FIFA 2020 і Mortal Kombat.

Федерація спортивного покеру – та кіберспорту слідкує за епічними кібербоями – приходь брати участь і активно вболівати за своїх фаворитів!