Заробляти мільйони “граючи” в кіберспорт

09 Чер 2020г

Мільйони доларів, тисячі фанатів і повні зали глядачів. І мова не про чергову зірку естради – сьогодні поговоримо про кіберспорт. Як відеоігри перетворилися в спортивні змагання!?

Ви, напевно, чули про неймовірні гонорари підлітків, які нібито просто “грають в іграшки”, про багатомільйонні вкладення інвесторів і тисячі людей, які збираються подивитися матчі з кіберспорту на гігантських аренах.

Уявіть спорт, не обмежений фізичним станом, віком, релігією, гендером. Спорт, який коштує понад 100 мільярдів доларів …

Світ змінився протягом останніх десятиліть і комп’ютерні ігри стали не просто частиною життя мільярдів – для багатьох вони стали професією!

Хтось заробляє тисячі і мільйони доларів на їх створення, а дехто безпосередньо на грі.

Популярність кіберспорту колосальна, кількість гравців і вболівальників кіберспорту в 2019 році налічувала понад 400 мільйонів людей. Тільки подумайте: одна з найпопулярніших ігор, представлених в кіберспорті – це League of Legends, на чемпіонаті світу 2015 зібрала найбільшу кількість глядачів за всю історію кіберспорту: 36 мільйонів людей спостерігали за матчем (наживо і онлайн). Це ж майже як населення всієї нашої країни!

До кінця поточного року очікується, що люди витратять понад 6,6 мільярда годин, спостерігаючи за великими кіберспортивного змаганнями і прямими включеннями. Говорячи про географію, комп’ютерний спорт отримав офіційне визнання в 46 країнах, які зараз є в складі Федерація спортивного покеру – та кіберспорту.