Збірна України перемогла в Кубку Націй

08 Чер 2020г

Українська збірна другий рік поспіль виграла Кубок Націй, серію командних матчів зі спортивного покеру, традиційно проходили під егідою руму Покерматч. Причому в цьому році ситуація була набагато складніше: адже грати доводилося офлайн – в зв’язку з пандемією коронавіруса і скасуванням всіх «живих» серій нинішній розіграш Кубка проводився онлайн.

Проте, в змаганні зареєструвалися представники всіх країн, що заслужили участь в цьому покерному матчі. Спочатку їх було дюжина – крім України, за Кубок Націй в цьому році боролися команди з Австралії, Індії, Південної Кореї, Тайваню і Сінгапуру, а також Німеччини, Ірландії, Іспанії, Польщі, Литви та Республіки Білорусь.

Однак на другий день практично всі представники європейського покеру вибули з боротьби – залишилися тільки литовці і захопили з самого початку лідерські позиції українці. Інтриги додала дискваліфікація, також пройшли в другий день учасників з Сінгапуру: після детальних розслідувань підозрою рівня гри всієї команди, було прийнято рішення про те, що мало місце шахрайство, і сінгапурська збірна була позбавлена ​​можливості боротися за Кубок.

У підсумку замість шістки кращих сформувався топ-5, і остаточний розклад всередині нього склався тільки в останній сотні роздач – аж надто напруженим в цьому році видався матч. У підсумку українська збірна зберегла своє лідерство і з невеликим розривом випередила австралійців, завоювавши Кубок і спеціальні премії від Покерматч в розмірі 25 тисяч гривень для кожного учасника команди. Третє місце у покеристів з Литви, а замкнули список учасників фіналу індуси і представники Тайваню.

У складі збірної України, тепер вже дворазової володарки Кубка Націй, зіграли кияни Володимир Дрокин, Андрій Любовецький, Ренат Богланов і два Михайла – Кобилинський і капітан команди Кедровський, а також ще один Михайло – Гутий з Луцька і харків’яни Андрій Момот і Анна Мазне. Цікаво, що Анна прийшла в команду в буквальному сенсі з вулиці: вона успішно пройшла відбір, який проводили Pokermatch, і заслужила право представляти свою країну в одному з найпрестижніших світових змагань по командному покеру.

Федерація спортивного покеру та кіберспорту спрямовує свої дії на розвиток населення інтелектуальних видів спорту. Приєднуйтесь до кращих!