Жінки та покер

29 Тра 2020г

Жінки стали вигравати частіше!

Розберемося!? Чим жіноча гра відрізняється від чоловічої, і які можуть бути причини зростання успішності дівчат в покері?!

Можливо у них є якісь свої секрети, проти них хлопці починають грати якимось особливим чином, або дівчат просто недооцінюють?!

Причина перша – зростання кількості гравців-жінок. Загальне, відносно невелике число перемог дівчат пов’язано з тим, що в покерних подіях просто бере участь трохи дівчат. Якщо прикинути, то загальна кількість гравців-жінок у великих живих турнірах – не перевищує 5%. Хоча немає можливості зібрати точну статистику, є відчуття, що грають дівчата в цілому дуже успішно. А вигравати вони стали частіше банально через те, що з року в рік їх бере участь в турнірах все більше.

Причина друга – в навчанні Дівчата більш уважні й цілеспрямовані. Вони успішно і послідовно вивчають нові сфери. А оскільки сьогодні в інтернеті доступна не одна школа покеру – вивчити правила гри в покер не складає труднощів. За твердженням багатьох успішних гравців жіночої статі – вони ретельно вивчали гру, читали кращі книги з покеру і проходили інтерактивні курси.

Причина третя – психологія. Покер – середовище, де потрібно вміти маніпулювати та проявити витримку. Для чоловіків завжди важливо суперництво і домінування, а жінки можуть не піддаватися цим прийомам і спокійно пересиджувати опонентів, приймаючи зважені рішення. Жінки мають деякі властивості, які дуже сильно допомагають в професійному покері. Основні з них: хитрість і спостережливість. Хоча ці якості притаманні і чоловікам, але в значно меншій мірі. А у тих жінок, які вибирають покер – вони істотно перевищують. В цілому психологія жінки дозволяє більш уважно стежити за грою і давати непоганий результат.

Причина четверта – розумна обережність. Жінки більш зважено приймають рішення і не готові розкидатися фішками по чому даремно. Вони більш обережні, тому доходять до фінального столу дуже часто.

Чому дівчат в покері значно менше? Покер, як і азартні ігри в цілому – це привабливе середовище для чоловіків. Чоловіки люблять змагання і адреналін, а покер забезпечує їх гострими відчуттями і можливістю самоствердитися. В такому середовищі дівчата не завжди відчувають себе комфортно. Також деякі гравці-дівчата зізнаються, що грати за столом з чоловіками буває складно, адже вони починають фліртувати і не сприймають жінок як гідних конкурентів.
Наприклад, гравець в покер Вікторія Басистова, вважає, що її часто сприймають як тайтового Фіша і хочуть видавити з банку у відповідних випадках. Деякі покеристи-чоловіки вважають, що у жінок не вистачить сміливості на послідовний блеф, тому тонкий обман допомагає останнім вигравати. Та й в цілому, коли за столом сидить дівчина, то учасники змагань активізуються, і більшість з них намагається довести свою перевагу. Проте, збільшення представництва жінок в покері пов’язано з ростом їх активності в різних сферах суспільного життя, включаючи політику, бізнес, мистецтво і т. д.

Стереотипи про основну роль жінки, як виключно берегині домашнього вогнища відходять в минуле. Дівчата не соромляться боротися з чоловіками і займати в суспільстві місце, яке раніше вважалося істинно чоловічих. І їм знаходяться гідні місця на покерному олімпі.

Підіб’ємо підсумки. Жінки в покері вносять до гри різноманітність. У них інший стиль гри і трохи інша психологія. Поки жінок в ком’юніті значно менше, але тим більше цінність їх перемог. Не можна однозначно відповісти на питання, чому жінки почали частіше вигравати в покері, але кілька своїх гіпотез ми виклали в цій статті.

Також голосно заявила про себе на світовій арені українські дівчата. А найкраще це поки вдалося Ользі Єрмольчевій. Успішна українська покерістка в 2019 році приєдналася до тріумфу нашої збірної. Прорив року: збірна України зі спортивного покеру збирає призи на «Кубку Націй» зі спортивного покеру. У Дубліні українська команда оформила звання «Чемпіонів Світу», а Ольгу Єрмольчеву визнали найкращим гравцем турніру.

Федерація планує організувати турніри саме для жінок та популяризувати спорт покер серед жінок! Слідкуйте за нашими новинами!